Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:44 / 01.04.2015.

Autor: Antonia Lozo, Hina

Sindikat zdravstva odbio Vladin prijedlog o isplati jubilarnih nagrada

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sindikat zdravstva Hrvatske odbio je Vladin okvirni dogovor o isplati osnovica jubilarnih nagrada njihovim djelatnicima. Ako se ne udovolji uvjetima sindikata, slijedi potraživanje sudskim putem.

Spornima smatraju dva dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru kojima je visina osnovice jubilarnih nagrada s 1800 kuna smanjena na 500 kuna.

Predsjednica Sindikata Radmila Belobrajdić Čahut rekla je da su dodatke Temeljnom kolektivnom ugovoru potpisala samo dva od ukupno šest sindikata koji su potpisnici Temeljnoga kolektivnog ugovora. Ti dodaci, smatra, nisu važeći jer su ih trebali potpisati predstavnici svih šest sindikata.

Belobrajdić Čahut očekuje da im Vlada vrati razliku za 2013. i 2014. te za dva mjeseca u 2015. godini, koja je isplaćena po osnovici od 500 kuna.

Dva sporna dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru s ministrom Mirandom Mrsićem  potpisala je Spomenka Abveršek, podsjetila je Belobrajdić Čahut, koja drži da bi Mrsić trebao dati ostavku Od svojih zahtjeva neće odustati, poručuje. Ako Vlada dobrovoljno ne vrati razliku, spor će riješiti sudskim putem. Više u prilogu Antonije Lozo:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.