Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sindikat zdravstva: U mandatu ravnatelja Alena Ružića ovo je sedmi radni spor!

22.08.2022.

14:09

Autor: Neva Funčić

Sindikata zdravstva Hrvatske

Sindikata zdravstva Hrvatske

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Nakon izvanrednih otkaza trima djelatnicama Klinike za onkologiju i radiologiju riječkog KBC-a ponovno je reagirao Sindikat zdravstva.

Konferenciji za novinare u Rijeci prisustvovalo je i stotinjak onkoloških bolesnika u znak podrške. 


Podsjećamo, Klinički bolnički centar Rijeka u odluci o izvanrednim otkazima navodi kako su razlozi skrivanje i neadekvatno skladištenje lijekova dok sindikat zdravstva ističe kako su razlozi izmišljeni.


Na današnjoj konferenciji donedavna pročelnica onkologije, profesorica Ingrid Belas Lovasić rekla je da su otkazi osobno motivirani i utemeljeni na lažnim dokazima, a predsjednica sindikata Radmila Čahut Jurišić tvrdi da su uručeni za vrijeme bolovanja djelatnica pa samim time i nezakoniti.  


Ovdje poslušajte cijelu konferenciju za medije:

konferencija za novinare

U nastavku poslušajte i reportažni prilog:

reportažni prilog

Paralelno iz riječkog KBC-a odlučno demantiraju navode. U njihovom priopćenju stoji da je riječ o potpunim neistinama i neosnovanim konstrukcijama s ciljem osobnih obračuna, uznemiravanja javnosti te neopravdanog poticanja nepovjerenja u ustanovu i zdravstveni sustav. 


U predmetnom slučaju nepobitni su brojni postojeći materijalni dokazi koji su komisijski uredno dokumentirani, popisani i fotografirani, kao i medicinska i financijska dokumentacija, stoji u priopćenju riječke bolnice.


Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.