Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sindikati 3. maja potpisali dokumente s upravom Uljanika

05.11.2013.

15:39

Autor: Olga Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U 3. maju danas su sva tri sindikata s upravom Grupe Uljanik potpisala dva važna dokumenta po kojima će se rješavati materijalna prava radnika.

Riječ je o Sporazumu o visini poticajnih otpremnina na rok do 31. prosinca 2014. te o Aneksu kolektivnom ugovoru, čime se postojeći produžuje na još godinu dana.

Namjera je poslodavca da primjenjuje istu politiku zbrinjavanja radnika u Grupi Uljanik, zbog čega su aneksom iz kolektivnog ugovora izbrisana dva članka, tumači šef ureda Poslovno-informacijskih sustava Hrvoje Gligora.

Došli smo do dokumenta koji određuje način odlaska radnika u mirovinu, ocjenjuje Hrvoje Markulinčić iz Uprave, dok sindikalni povjerenik Juraj Šoljić očekuje da će uskoro dobiti na uvid liste iz programa zbrinjavanja viška radnika.  

Često spominjana sinergija do koje će doći spajanjem pulskoga i riječkog brodogradilišta već je na djelu – sljedećeg tjedna u 3. maj će biti dotegljen Uljanikov bulk-carrier na završno opremanje, što će zaposliti trenutno prazan opremni dio škvera. Javlja Olga Mandić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.