Hrvatski radio

Radio Rijeka

Singapurski fond zainteresiran za LRH? U tijeku dubinsko snimanje

27.12.2018.

13:03

Autor: Hina

LRH-ova perjanica, hotel Kvarner u Opatiji, najstariji na Jadranu (Foto: Pixsell)

LRH-ova perjanica, hotel Kvarner u Opatiji, najstariji na Jadranu (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Opatijska hotelska kompanija Liburnia Riviera Hoteli (LRH) izvijestila je u četvrtak putem Zagrebačke burze da zainteresirani potencijalni kupci obavljaju dubinsko snimanje. U prvih devet mjeseci ove godine kompanija bilježi za dvije trećine manju dobit nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

"Slijedom objavljenih medijskih napisa o zainteresiranom kupcu dionica društva 'Liburnia Riviera Hoteli', obavještavamo javnost da se u društvu LRH odvija proces dubinskog snimanja poslovanja navedenog društva, od strane zainteresiranih potencijalnih kupaca dionica izdavatelja 'Liburnia Riviera Hoteli'", piše u obavijesti na Burzi. 

Prema pisanju "Poslovnog dnevnika" za LRH je zainteresiran investicijski fond iz Singapura, koji u vlasništvu ima dvadesetak hotela kojima između ostalih upravlja i lanac "Four Seasons Hotels and Resorts". Da bi LRH mogao dobiti nove vlasnike, u razgovoru za "Novi list" naznačio je i ministar turizma Gari Cappelli, a opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić tu je mogućnost objavio na društvenim mrežama.

Prema ranije objavljenim podacima, LRH je prvih devet mjeseci ove godine završio s neto dobiti od 20,2 milijun kuna ili 67 posto manjoj nego u istom razdoblju prošle godine. Ukupni su prihodi iznosili 279,3 milijuna kuna, što je 1,5 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok su ukupni rashodi porasli za 16,4 posto, na 259,1 milijun kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.