Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počeo Creski kaić: dani creske pomorske tradicije i ove godine donose spoj zabave, gastronomije i kulture

31.05.2022.

10:49

Autor: Matea Krmpotić

Cres

Cres

Foto: Robert Sablić / Creski kaić

Počeo je Creski kaić. Dani creske pomorske baštine i tradicije i ove godine donose brojne atraktivne programe poput regate tradicijskih brodova.

Ovogodišnji Creski kaić započeo je nastupom Puhačkog orkestra Josip Kašman, nakon čega su uslijedila otvorenja izložbi Zajednice Talijana Cres i Creskog muzeja.


Danas je u cresku luku uplovio tradicijski brod Nerezinac, koji će činiti atraktivnu kulisu događanju, obzirom da se radi o muzeju na otvorenom. Započet će i turniri u boćanju, briškuli i trešeti, dok će se za gastro ponudu pobrinuti Zajednica Talijana Cres koja će posjetiteljima ponuditi degustaciju tradicionalnih creskih jela.


Svi koji dođu uživat će i u Creskoj butegi - sajmu tradicionalnih creskih proizvoda i suvenira, a u večernjim satima posjetitelje očekuje  koncert klapa Teha i Čikat.


Veliko finale ove manifestacije najavljeno je u subotu, 4. lipnja uz bogat i dinamičan program. Detalje možete pronaći ovdje.

Cres

Cres

Foto: Robert Sablić / Creski kaić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.