Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sir i ulje Krune Vidasa među najboljima na Mediteranu

25.02.2015.

16:47

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Paški sir i maslinovo ulje Krunoslava Vidasa iz Novalje nagrađeni su zlatnim i srebrnim medaljama na Međunarodnoj manifestaciji maslinara i poljoprivrednika Mediterana u Splitu.

Tri vrijedne nagrade završile su u rukama uspješnoga novaljskog poduzetnika Krune Vidasa. Njegov je paški sir osvojio Veliku zlatnu plaketu, ekstradjevičansko maslinovo ulje nagrađeno je srebrnom medaljom, dok je paški sir u maslinovom ulju dobio zlatnu medalju – i to već šestu godinu zaredom.

Nagrade su osvojene u iznimno snažnoj konkurenciji najboljih proizvođača maslinovog ulja i drugih poljoprivrednih proizvoda s cijelog Mediterana.  

Vlasnika nagrađenog Obiteljsko-poljoprivrednoga gospodarstva Vidas primio je danas novaljski gradonačelnik Ante Dabo, naglasivši važnost poticanja OPG-ova. Time se osigurava opstojnost i konkuretnost autohtonih proizvoda i povećava mogućnost zapošljavanja mladih ljudi, a time i njihovog ostanka na otoku, rekao je Dabo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.