Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sitnišem protiv naplate mostarine na Krčkom mostu - drugi put!

20.07.2019.

13:18

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Točno u podne sedamdesetak motorista iz pravca uvale Črišnjeva skrenulo je prema Krčkom mostu gdje su ih dočekali djelatnici prometne policije i Hrvatskih autocesta te ih usmjerili u jednu traku. Motoristi su, sa razmakom od 10 metara, ulazili pred naplatnu kućicu i plaćali lipama.

Naplatničari nisu brojali lipe, nego samo izdavali račune. Gužva je potrajala oko pola sata, nakon čega su bajkeri prešli na otok Krk.

Riječki motociklisti, članovi Facebook grupe "BikeRice i BikeRi" u subotu su ponovno prosvjedovali protiv naplate mostarine na Krčkom mostu! Ovoga puta pridružili su im se i vozači automobila. Namjerno su usporavali prolaz preko mosta tako što su mostarinu plaćali u lipama.

O razlozima ovog građanskog protesta i reakcijama na prvo takvo događanje posljednje lipanjske subote čitajte i slušajte ovdje.

"Bajkeri nisu krivi za gužve na cestama, gužve su bile od ranog jutra i prije nego smo došli", rekla je, izravno se javivši u emisiju Klasa optimist s Krčkog mosta Snježana Ajhler, a poslušajte i što je za informativni program zabilježio Vladimir Jurić:

Klasa optimist s Krčkog mosta, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Vladimir Jurić o događanju za Danas aktualno

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.