Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:06 / 09.06.2022.

Autor: Neva Funčić

Županijska skupština: prihvaćen rebalans, najviše dodatnog novca za završetak žičare na Platku

proračun za 2021.

proračun za 2021.

Foto: screenshot sjednice (Anja Matić) / -

U Opatiji je u deset sati počela 10. sjednica Primorsko - goranske županijske skupštine.

Glavne teme su rebalans proračuna koji raste za 127 milijuna kuna te izmjene prostornog plana zbog povećanja građevinskih zona, najavili su zamjenik župana Vojko Braut i pročelnik za financije Krešimir Parat:

izjava Braut i Parat

Proračun Primorsko- goranske županije raste za osam posto, najviše zbog bolje naplate poreza. Županijski vijećnici danas su prihvatili rebalans, kojim je preraspodjeljeno 40 milijuna kuna, najviše za zdravstvo i žičaru na Platku. Pročelnik za financije Krešimir Parat:

Parat o rebalansu

Rebalansom je predviđena preraspodjela 40 milijuna kuna, a milijun kuna namjenjeno je novom programu priuštivog stanovanja, najavila je pročelnica Dragica Marač:

Marač - priuštivi stanovi

Iako je Primorsko - goranska županija predložila da se gradnja Žičare Učka kandidira za europske fondove, država to još nije napravila, čulo se na aktualnom satu sjednice županijske skupštine. Evo što je o rokovima projekta HDZ-ovom vijećniku Sanjinu Vrkiću odgovorio župan Zlatko Komadina:

Vrkić i Komadina

Aktualni sat sjednice Županijske skupštine Prrimorsko goranske županije obilježen je i emotivnim momentom- cvijećem i pljeskom za pročelnicu za pomorstvo, promet i veze Nadu Milošević koja odlazi u mirovinu:

Izjava Milošević

Nadalje, na pitanje HDZ-ovog vijećnika Damira Popova može li županija naložiti dodatna ispitivanja kvalitete zraka zbog smrada kanalizacije u centru Rijeke, na aktualnom satu su odgovorili pročelnica Đulija Malatestinić i župan Komadina:

kanalizacija izjava

Na sjednici se razgovaralo i o riječkoj medicinskoj školi, koja nažalost, školuje kadrove za inozemstvo, rekao je župan Zlatko Komadina odgovarajući na apel vijećnika Davora Štimca da se otvore dodatni razredi:

izjava Štimac i Komadina

Vrijeme je došlo i na proračun. Primorsko-goranski županijski vijećnici su većinom glasova prihvatili izvještaj o izvršenju proračuna za prošlu godinu. U budžetu je krajem godine ostalo 97 milijuna kuna, a ostvareno je 94 posto planiranih rashoda. Župan Zlatko Komadina:

Komadina o proračunu

okupljeni na današnjoj županijskoj sjednici

okupljeni na današnjoj županijskoj sjednici

Foto: screenshot sjednice (Anja Matić) / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.