Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:14 / 14.05.2020.

Autor: Neva Funčić

Skeležić: Vozači su se opasno opustili, udvostručen broj nesreća u tjednu

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Brojke nisu dobre: broj nesreća na primorsko-goranskim cestama je u tjedan dana porastao s 32 na 56, od kojih ček osam težih, izvijestio je Boris Skeledžić, voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU PGŽ.

Promet je sve gušći, a vozači se ponašaju preopušteno, upozorio je Boris Skeledžić u programu Radio Rijeke.

Od čak 56 prometnih nesreća prošloga tjedna, čak je osam s težim posljedicama. Jedna je osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći na A6 kod Svilna. Uzrok sudara je bila neprilagođena brzina, a posljedice su teže jer ni vozač ni suvozač nisu bili vezani pojasom, tumači Skeledžić.

U čak tri nesreće sudjelovali su biciklisti: u Rubešima, na Vežici i na Zametu; a brzina njihove vožnje je također bila neprilagođena uvjetima na cesti.

Tijekom vikenda je policija zaustavila i 11 alkoholiziranih vozača, a rekorder na Krku je bio je 88-godišnji vozač osobnog automobila s 2,09 promila alkohola u krvi.

Skleledžić je biciklistima poručio kako kaciga glavu čuva, a motociklistima za 22. svibnja najavio akciju pojačane kontrole vožnje i ispravnosti vozila. Poslušajte razgovor:

Skeledžić: Vozači su se opasno opustili!, pripremila Neva Funčić

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.