Hrvatski radio

Radio Rijeka

Škibola: Kako je moguće da država nije nadzirala financije brodogradilišta?

02.04.2019.

11:00

Autor: Željka Lopac Purković

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Nezavisni saborski zastupnik Marin Škibola na konferenciji za novinare pod nazivom "Institucije, uhićenja i 3. maj" istaknuo je kako se kriminal uvukao u sve pore društva i sustava, a od odgovornih u institucijama, nitko nije uhićen - iako je očito da nije radio svoj posao.

"Kako je moguće da svih ovih godina ni jedno državno tijelo nije posumnjalo da se u brodogradilištima događaju očite nepravilnosti i mogući kriminal? Zadnjih 25 godina uloženo je 35 milijardi kuna poreznih obveznika putem subvencija i jamstava u hrvatska brodogradilišta ponajviše Uljanik i 3. maj. Kako je moguće da država nije nadzirala na koji način su se trošile sve te silne milijarde?", pitao je nezavisni saborski zastupnik Marin Škibola.

Škibola smatra kako nije moguće da je uprava brodogradilišta sama izvela ovakve financijske manevre bez pomoći ljudi u sustavu i u odgovornim institucijama. Stoga smatra da DORH treba i to istražiti. Poslušajte izjavu:

 

Škibola: Kako je moguće da država nije nadzirala na koji način su se trošile silne milijarde, pripremila Željka Lopac Purković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.