Hrvatski radio

Radio Rijeka

Skijanje - tradicija od koje Hrvati ni u krizi ne odustaju

03.01.2015.

12:32

Autor: Marijana Smokvina, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kao i obično, krajem prvoga siječanjskog tjedna, brojne su hrvatske obitelji krenule na skijanje. Broj skijaša na razini je prošle godine, a na graničnim prijelazima jutros nije bilo posebnih gužvi.

Skijaška sezona i službeno je počela. Unatoč krizi, oko 200 tisuća Hrvata i ove godine odlazi na skijanje. Na graničnom prijelazu Rupa prijepodne nije bilo gužve. Većina skijaša koje smo zatekli na granici odlazi svake godine na skijanje - neki u Sloveniju, neki u Italiju, neki u Austriju...

U turističkim agencijama ističu da se prodaju uglavnom najjeftiniji aranžmani ili pak oni skuplji, sredine nema. Mnogi koji su nekada obiteljski odlazili na skijanje po tjedan dana, to više jednostavno ne mogu. S druge strane, imućniji odlaze na popularna i skupa odredišta.

Na graničnom prijelazu Rupa prijepodne je bila Marijana Smokvina i provjerila kamo odlaze neki od hrvatskih skijaša koje je ondje zatekla:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.