Hrvatski radio

Radio Rijeka

Skijaši i sanjkaši - na Platak!

02.01.2015.

09:57

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ljubiteljima zime i skijanja s Platka informacija da će danas, a tako će biti i cijelog vikenda koji je pred nama, raditi baby lift i pokretna traka, a čeka ih i mogućnost sanjkanja u donjem dijelu Pribeniša.

Prema novoizrađenom elaboratu, spašavanje na uređenim skijalištima trebalo bi postati još efikasnije: novi sadržaji na skijalištima moći će u pogon tek kad zadovolje sigurnosne uvjete, rekao je pročelnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Rijeci Matko Škalamera u razgovoru sa zamjenikom župana i načelnikom Stožera zaštite i spašavanja Markom Borasom Mandićem. Zajedno su posjetili Interventnu bazu Gorske službe spašavanja na Platku. GSS-ovci će ovoga vikenda i na blagdan Sveta tri kralja na Platku dežurati i poslije 16 sati jer se očekuje veći broj izletnika.

Radno vrijeme skijališta na Platku je svakodnevno od 9 do 16 sati. Cesta prema Platku je čista, parkiralište spremno za prihvat većeg broja automobila, a temperatura je danas u 9 sati bila tri stupnja ispod nule. Uz četrdesetak centimetara snijega, sasvim dovoljno detalja za ispunjenje nekih želja i užitka na čistom zraku.

Više o uvjetima i cijenama karata na Platku Saša Vuksan doznao je od Davorina Klobučara iz Goranskog sportskog centra. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.