Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sklopljena predstečajna nagodba za riječki Novi list

24.11.2015.

17:51

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstečajna nagodba Novog lista sklopljena je danas na Trgovačkom sudu u Rijeci, a za prihvaćanje nagodbe izjasnili su se vjerovnici koji zajedno imaju oko 30 milijuna od ukupno 43 milijuna kuna utvrđenih tražbina vjerovnika, doznaje Hina na riječkom Trgovačkom sudu.

Zagrebačka banka, koja potražuje oko 19 milijuna kuna, za sada se odrekla prava na posebno namirenje, dok se uredno ispunjavaju dospjele obveze. Predsjednik Uprave Novog lista Neven Klarin rekao je će se dio dugovanja rješavati putem oglašavanja, što je dogovoreno s jednom skupinom vjerovnika. Na upit o obvezama prema radnicima, Klarin je kazao da dugovanja prema radnicima sada nema, odnosno da je dio dugovanja otprije definiran u predstečaju i da je to obveza koja će se ispuniti. Dodao je da plan restrukturiranja sadržava elemente tehnološkog viška, koji je, kaže, neminovan s obzirom na procese i inovativnosti u izdavaštvu.

Vjerovnici Novog lista su u svibnju prihvatili plan predstečajne nagodbe kojim se, među ostalim, polovica duga prema državi namjerava vratiti oglašavanjem na stranicama tog riječkog dnevnika, a dug prema honorarcima obročnim isplatama u 36 rata kroz četiri godine. Na upit o uvođenju strateškog partnera, ponudi koju je predala Telegram grupa te ima li i još ponuđača, Klarin je rekao da je bilo za očekivati da će svi zainteresirani čekati sklapanje predstečajne nagodbe. Naveo je da osim Telegram grupe ima još zainteresiranih partnera, te da ponudu Telegram grupe nije prihvatio vlasnik Novoga lista tvrtka Andre, kao ni poslovna banka, ali da su pregovori nastavljeni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.