Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Školsko poslijepodne samo za mene" u OŠ Nikola Tesla

14.12.2015.

16:14

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Rijeci danas je otvoren prostor za provedbu projekta "Školsko poslijepodne samo za mene". Projektom je obuhvaćeno šesnaestero učenika, a u rad su, uz dva educirana voditelja, uključeni i studenti Učiteljskog fakulteta u Rijeci.

Aktivnosti se provode od 11:30 do 16 sati. Projekt je počeo ove školske godine, a namjera je škole da se održi kao trajni oblik prevencije i podrške učenicima.

"Osim što učimo, razvijamo razne druge navike, vještine i kompetencije", kaže autorica i voditeljica projekta Orjana Marušić Štimac. "Pri tome surađujemo s muzejima, Dječjim odjelom Gradske knjižnice, Gradskim kazalištem lutaka, Prirodoslovnim muzejom… Projekt je u potpunosti besplatan za naše korisnike", naglašava Marušić Štimac.

Projekt provodi škola uz financijsku potporu Zaklade "Hrvatska za djecu", koja djeluje u okviru Ministarstva socijalne politike i mladih, u iznosu od 233 tisuće kuna, te Grada Rijeke. Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.