Hrvatski radio

Radio Rijeka

Skoro 600 milijuna kuna vrijedna obilaznica Novog Vinodolskog

13.09.2021.

13:00

Autor: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Velike gužve stvaraju se ljeti na cesti kroz Novi Vinodolski (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Velike gužve stvaraju se ljeti na cesti kroz Novi Vinodolski (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković nazočio je svečanom potpisivanju ugovora o gradnji obilaznice oko Novog Vinodolskog. Dugo vremena pripremani projekt vrijedan je 593 milijuna kuna i dijelom smješten na trasi buduće autoceste Rijeka - Žuta Lokva.

Obilaznica je dugačka 9,8 kilometara te će se od Jadranske magistrale odvojiti u čvoru Selce i na nju vratiti na izlazu iz Novog Vinodolskog. Obilaznicu će graditi zajednica ponuditelja iz Slovenije i Italije, koja bi u posao trebala krenuti za 6 mjeseci, a rok izgradnje je 3 godine.

Dovršetkom obilaznice rasteretit će se prometna gužva u Novom Vinodolskom jer u špici tuda prođe i 20 tisuća vozila dnevno i grad će u ljetnim mjesecima moći normalno funkcionirati.

"Dugo vremena je težnja Novog Vinodolskog da se promet izmjesti iz grada i da se on razvija sa svim svojim turističkim projektima. Preduvjet je izmještanje državne ceste, koja će ići budućim jadransko-jonski koridorom, odnosno autocestom Križišće - Žuta Lokva", rekao je Butković i naglasio kako je ovo početak izgradnje autoceste. Poslušajte izjavu:

Oleg Butković o potpisivanju ugovora, pripremio Josip Krmpotić

Novi Vinodolski

Novi Vinodolski

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.