Hrvatski radio

Radio Rijeka

Skrb o starijim osobama: novi domovi četvrte generacije u Gorskome kotaru

25.01.2017.

15:15

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na današnjoj sjednici u Delnicama, Vijeće seniora Primorsko-goranske županije nastojalo je dobiti neposredniji uvid u program pomoći u kući starijim osobama u Gorskome kotaru. Takvo terensko prikupljanje informacija znatno olakšava osmišljavanje kvalitetnih projekata skrbi za starije i nemoćne.

Vijeće seniora Primorsko-goranske županije čine ljudi koji su itekako zainteresirani za položaj osoba treće životne dobi, objasnila je pročelnica županijskog Upravnog odjela za socijalnu skrb i mlade Dragica Marač i osvrnula se na dosadašnji rad Vijeća.

"Oni su uglavnom bili orijentirani na posjet staračkim domovima te upoznavanje s radom kućanskih zajednica, što je novi oblik domova četvrte generacije. Zajednički radimo Vodič za seniore, a članovi Vijeća danas su odlučili bolje upoznati izvaninstitucijski program pomoći u kući starijim osobama", rekla je Marač. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.