Hrvatski radio

Radio Rijeka

Skup u 3. maju smirio nervozu?!

14.11.2012.

17:43

Autor: Olga Mandić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radnički restoran u 3. maju bio je pretijesan za nekoliko stotina radnika koji su stigli na današnji skup za koji David Bregovac kaže da nije bio izraz radničkog bunta.

Sudeći po izjavama sindikalnih čelnika, informacije koje im je iz Vlade prenio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel donekle su smirile nervozu koju je svojom izjavom o likvidaciji ako privatizacija ne uspije, isprovocirao potpredsjednik Vlade Radimir Čačić. Informacija da je Čačić pravomoćno osuđen u Mađarskoj, popraćena je burnim pljeskom.

Na upit o sudbini 3. maja predsjednik uprave Edi Kučan nije imao konkretan odgovor. Predsjednik Radničkog vijeća David Bregovac rekao je da je riječ bila o redovitom skupu na kojem su radnici tražili odgovore na pitanja o sudbini brodogradilišta.

Skup je bio održan iza, za novinare, zatvorenih vrata: Poslušajte što je Olga Mandić zabilježila na konferenciji za novinare održanoj odmah nakon skupa:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.