Hrvatski radio

Radio Rijeka

Skuplji prijevoz na gotovo svim državnim linijama u linijskom obalnom pomorskom prometu

19.04.2022.

13:26

Autor: Hina

Jadrolinija

Jadrolinija

Foto: MORE / HTV

Od utorka 19. travnja skuplji je prijevoz na gotovo svim državnim linijama u linijskom obalnom pomorskom prometu, točnije na ukupno 24 trajektne linije, 13 brzobrodskih linija te 10 brodskih linija.

Cijene karata za putnike starije od 12 godina do četiri su kune više u izvansezonskom, a do osam kuna više u sezonskom razdoblju.


Za otočane i djelatnike javnih službi cijene su veće do dvije kune tijekom cijele godine, a cijene karata za vozila više su i do osam kuna u izvansezonskom, a do 16 kuna u sezonskom razdoblju. 


Za otočna vozila i vozila javnih službi cijene su porasle do četiri kune tijekom cijele godine, objavila je Agencija za obalni linijski pomorski promet.


Teretna vozila nosivosti iznad pet tona izdvojena su kao posebna kategorija vozila kojima se mijenja cjenik prijevoza te se predviđa povećanje cijene prijevoza po toni nosivosti i to: povećanje u izvansezonskom razdoblju do četiri kune, u sezonskom razdoblju do osam kuna, a za otočna i vozila javnih službi do dvije kune tijekom cijele godine, navode iz Agencije.


Svi cjenici bit će javno objavljeni i dostupni na službenim stranicama Agencije za obalni linijski pomorski promet te brodara koji održavaju pojedine linije, zaključuje se u priopćenju Agencije za obalni linijski pomorski promet. Novi Jadrolinijin cjenik potražite OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.