Hrvatski radio

Radio Rijeka

Skupština Ekoplusa: Dedić razriješen dužnosti

01.02.2019.

16:17

Autor: Josip Krmpotić, Hina

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Josip Dedić razriješen je dužnosti predsjednika Uprave Ekoplusa, a raspisan je natječaj za izbor novog predsjednika. Birat će ga povjerenstvo u kojem su predstavnici Grada Rijeke, Općine Viškovo i Primorsko-goranske Županije.

Kako su izvjestili iz županijske uprave, na skupštini je izmijenjen društveni ugovor kojim se svim kandidatima visoke stručne spreme omogućava prijava na natječaj za predsjednika uprave, ako zadovoljavaju ostale uvjete natječaja. 

Na Skupštini Ekoplusa, tvrtke koja upravlja Županijskim centrom za gospodarenje otpadom Marišćina, izabrano je pet članova Nadzornog odbora, a njihov mandat počet će istekom mandata sadašnjih članova, 24. ožujka.

Time je zaključeno višemjesečno natezanje oko jednoga od gorućih problema žitelja Općine Viškovo, kojima je uskraćeno ono što im i Ustav RH garantira, a to je pravo na zdravlje.

Istina, samo ostavke i odabir novih ljudi nisu garancija bolje kvalitete zraka na Viškovu, ali je barem učinjen jedan korak ka nastojanju da ŽCGO Marišćina opravda silan novac potrošen u njegovu izgradnju.

Poslušajte komentar načelnice Općine Viškovo Sanje Udović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.