Hrvatski radio

Radio Rijeka

Skupština PGŽ: Marišćina dvostruko uzbunila duhove

17.03.2022.

15:09

Autor: Vedrana Lisica Pavlović

Dio Marišćine (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Dio Marišćine (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Na sjednici Županijske skupštine Primorsko-goranske županije usvojene su izmjene i dopune Prostornog plana. Na dnevnom redu je još 19 točaka, ali je posebno zanimljiv bio aktualni sat na temu - Marišćine. 

Aktualni sat je obilovao pitanjima o Marišćini, odnosno Ekoplusu, podjednako u kontekstu kadrovskih promjena i zbrinjavanja otpada. 


O razlozima zbog kojih već treći direktor Ekoplusa podnosi ostavku prije kraja mandata raspitivali su se Orjen Petković iz Možemo te HDZ-ova Marina Tomić Rupić, koja je pitala i je li točno da se gorivo iz otpada miješa s komunalnim otpadom i tako ponovno vraća u županijski centar za gospodarenje otpadom. 


Josip Katalinić iz Mosta kritizirao je općenito način zbrinjavanja otpada u desetogodišnjem radu Marišćine, istaknuvši da smrad nije nestao, a mi nismo ništa naučili o odvajanju otpada.


Što su odgovorili pročelnik Upravnog odjela za regioonlani razvoj, infrastrukturu i provođenje projekta PGŽ Ljudevit Krpan i župan Zlatko Komadina, poslušajte u nastavku:

Skupštinari PGŽ živo o Marišćini, opet:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.