Hrvatski radio

Radio Rijeka

Skupština PGŽ: proračun usvojen tijesnom većinom

16.12.2021.

16:15

Autor: Neva Funčić

Skupština PGŽ ilustracija

Skupština PGŽ ilustracija

Foto: - / PGŽ

Tijesnom većinom prihvaćen je proračun Primorsko-goranske županije u iznosu od jedne i pol milijarde kuna za 2022. godinu. Nakon pet sati rasprave, vijećnici Županijske skupštine na sjednici u Opatiji odbili su oporbene amandmane i usvojili prijedlog SDP-ovog župana Zlatka Komadine. 

Za većinu je prevagnuo jedan glas. Proračun PGŽ za 2022. podržala su 23 vijećnika, objavio je predsjednik županijske skupštine Marko Boras Madnić. Protiv su glasala četiri vijećnika dok je njih 14 bilo suzdržano.


Prethodno su također tijesno odbijeni amandmani Akcije mladih, Unije Kvarnera i Mosta o potpori izgradnje Centra za zbrinjavanje životinja, šetnice na Kostabeli i boćališta na Vežici. Vijećnici su ih podržali s nedovoljnih 21 glas.


Prihvaćen je proračun u iznosu od milijardu 525 milijuna kuna od čega je 80 posto namijenjeno zdravstvu i školstvu. Poslušajte izvještaj s ulomcima rasprave:

Tijesnom većinom prihvaćen je proračun PGŽ

Riječ je o najvećem proračunu PGŽ do sada, tumači pročelnik za financije Krešimir Parat:

Krešimir Parat: tumačenje proračuna

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.