Hrvatski radio

Radio Rijeka

Skupština Uljanika izglasala nepovjerenje Upravi i Nadzornom odboru

16.10.2018.

14:14

Autor: Neva Funčić

Foto: Duško Marušić / Pixsell

Foto: Duško Marušić / Pixsell

Foto: - / -

Upravi i Nadzornom odboru Uljanika izglasano je nepovjerenje na glavnoj skupštini dioničara koja je u tijeku u Puli. Nepovjerenje dosadašnjoj Upravi na čelu s Giannijem Rossandom je iskazalo gotovo 80 posto prisutnih dioničara.

Među njima najveći udio imaju bivši i sadašnji radnici - gotovo 47 posto. Govoreći dioničarima, sadašnji predsjednik Uprave Gianni Rossanda rekao je kako je program restrukturiranja s Dankom Končarom jedini put da Uljanik preživi. Prema pravilima Europske komisije, za Uljanik ne postoji opcija stečaja već samo likvidacije nakon što je dobio 96 milijuna eura pomoći početkom godine. 

Očekuje se da će skupština potrajati do kasnih popodnevnih sati, a u Puli je i predstavnik "3. maja", sindikalac Juraj Šoljić, koji se kandidirao za člana Nadzornog odbora Uljanika. Poslušajte izjavu i izvješće kolege Elvisa Milete koji se javio u emisiju Danas aktualno:

Galerija
Gianni Rossanda (Foto: Duško Marušić / Pixsell), Foto: -/-
Foto: Duško Marušić / Pixsell, Foto: -/-Foto: Duško Marušić / Pixsell, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.