Hrvatski radio

Radio Rijeka

Slab snijeg u Gorskom kotaru - nema većih poteškoća u prometu

19.01.2020.

10:14

Autor: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Snijeg u Gorskom kotaru (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Snijeg u Gorskom kotaru (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Promjena vremena, koju su obilježili slab snijeg i jačanje bure, nije prouzročila znatnije prometne teškoće u Gorskom kotaru. U Crnom Lugu je jutros izmjeren 1, u Delnicama 2, a 3 centimetra snijega zabilježena su u Begovom Razdolju i na Pargu kod Čabra.

Na prometnu situaciju u Gorskom kotaru najviše je utjecao jak vjetar. Zbog olujnih udara bure, čiji su udari mjestimično dosezali brzinu do 85 kilometara na sat, dionica autoceste Rijeka – Zagreb između Kikovice i Delnica je otvorena samo za osobna vozila. Promet ostalih kategorija na tom se dijelu kroz Gorski kotar odvija starom prometnicom preko Gornjeg Jelenja.

Na goranskim cestama nema dodatnih zabrana zbog snijega, od jutros je bilo tek slabih oborina. No kolnici su mokri i skliski, pa se vozačima savjetuje oprez. Slabih bi oborina, prema prognozama, moglo biti i sutra, no izvjesno je kako one neće znatnije utjecati na aktualne visine snijega, kao i to da naznaka oštrije zime u Gorskom kotaru zasad nema.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.