Hrvatski radio

Radio Rijeka

Slatki vikend: Čokoladna Opatija puna sretnih ljudi

05.12.2015.

15:38

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zahvaljujući čokoladi Opatija je danas puna sretnih ljudi. Festival čokolade čine degustacije, prezentacije, radionice, predstave, a sve vezano uz čokoladu. Prigodni programi održavaju se i u Villi Angiolini, Umjetničkom paviljonu "Juraj Šporer", u hotelima, restoranima, wellness centrima

Čokoladna vjenčanica (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

U Opatiji je ovog vikenda sve u znaku čokolade. Središnje događanje desetog Festivala čokolade je u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, gdje čokoladne delicije predstavlja rekordan broj izlagača.

Među njima je i brend nagrađen na međunarodnom natjecanju u Londonu - Gustolato. Oni tvrde da je tajna njihovih proizvoda u zanatskoj izradi i korištenju najboljih sirovina. 

Budući da je riječ o čokoladi, posjetiteljima su najdraže degustacije. U Milenij chocco svijetu izrađuje se božićna čokoladna bajka, božićno drvce od čokolade i čokoladna "Djevojka s galebom".

Jedna od atrakcija festivala je i čokoladna vjenčanica koju u hotelu Kvarner izradila Doris Vlah"Potrošila sam oko pet kilograma čokolade, sve je ručni rad i cijela je jestiva", kaže autorica.

Festival čokolade u Opatiji traje još sutra. Javlja Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.