Hrvatski radio

Radio Rijeka

Slavica Šota mora platiti 8666 kuna zbog klevetanja Slavka Linića

20.07.2016.

12:52

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka poduzetnica i aktivistica riječke skupine građana "Pokreta otpora" Slavica Šota nepravomoćno je na Općinskom sudu u Rijeci osuđena na novčanu kaznu od 8666 kuna zbog kleveta i uvreda političara Slavka Linića.

Sutkinja Tatjana Čargonja proglasila je Slavicu Šotu krivom za dva slučaja klevete i jedan uvrede. Za klevete je osuđena na novčanu kaznu od 40 dnevnih dohodaka, a za uvredu 30, što zajedno iznosi 8666 kuna. Time je okončana glavna rasprava u slučaju u kojem je Slavko Linić tužio Šotu zbog javnih izjava i iskaza u drugim sudskim postupcima pri čemu ga je proglašavala "vođom korupcije" i "vrhom kriminalne organizacije".

Sutkinja Čargonja navela je u obrazloženju presude da Šota tijekom rasprave nije pružila niti jedan dokaz za te svoje tvrdnje, a protiv Linića ne postoji optužnica niti se vodi sudski postupak koji bi ukazivao na to da se on bavi kriminalnom aktivnošću.

Objavljujući presudu u utorak kasno poslijepodne, ocijenila nedvojbenim da je Šota svojim izjavama omalovažavala Linića i štetila njegovu ugledu i časti. Ocijenila je da sloboda govora i izražavanja mišljenja ne mogu biti neograničene. Slavica Šota je najavila podnošenje žalbe na ovu presudu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.