Hrvatski radio

Radio Rijeka

Slavljena mlada misa bivšeg novinara u Trsatskom svetištu

04.10.2020.

14:15

Autor: Vladimir Jurić

Siniša Pucić predvodi mladu misu (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Siniša Pucić predvodi mladu misu (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Bazilika Majke Božje Trsatske, kalustar Franjevačkog samostana, te plato ispred bazilike, bili su ispunjeni vjernicima koji su došli na mladu misu bivšeg novinara Novog Lista, a danas svećenika fra Siniše Pucića.

Rođeni Riječanin, nakon trinaest godina rada u novinarstvu, u franjevački red otišao je 2014. godine i tome se nitko nije začudio. Novinarstvo je bilo samo dio njegovog pred redovničkog ili bolje je reći njegovog laičkog franjevačkog života, jer je uz posao u Novom listu uvijek u slobodno vrijeme radio, i to velike i male humanitarne projekte. Mnogi su mu za to osobno zahvalni.

S Franjevačkim svjetovnim redom s Trsata pokrenuo je i vodio prvo riječko Prihvatilište za beskućnike - Ruže sv. Franje i časopis Ulične svjetiljke, a isto tako i prvu hrvatsku Socijalnu samoposlugu kao i nebrojene male karitativne akcije. Nije, stoga, neobično da je odavno mnogim mladim Riječanima postao svojevrsni uzor.

Već šest godina Siniša je franjevac, a sada i svećenik, zaređen u Mariji Bistrici 20. lipnja s još 20 svojih kolega.

Mladu misu trebao je slaviti u Trsatskom svetištu još u svibnju s čijim je fratrima njegovo franjevaštvo neraskidivo povezano, no zbog pandemije odgodio ju je za rujan, da bi je tek danas, u trećem terminu, uspio slaviti.

Sinisa Pucić, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.