Hrvatski radio

Radio Rijeka

Slijepi roditelji, videće dijete: obitelj koja treba specifičnu podršku

21.02.2018.

15:53

Autor: Iva Pavletić Crnić

Specifičan problem traži specifična rješenja (Fotografija: Ksenija Štedul Fabac / Pixsell)

Specifičan problem traži specifična rješenja (Fotografija: Ksenija Štedul Fabac / Pixsell)

Foto: - / -

Dvogodišnja djevojčica Miljana, čija su oba roditelja Sandra i Ivica Butorac sa Škrljeva slijepi, trenutno ne živi s njima. Centar za participaciju žena u društvenom životu uručio je obitelji Butorac donaciju od pet tisuća kuna, u znak podrške procesu približavanja obitelji.

Svako dijete ima pravo na ljubav svojih roditelja i toplinu obiteljskoga doma, pa tako i mala Miljana. Dvogodišnja djevojčica slijepih roditelja trenutno ne živi s njima nego u obiteljskom domu svoje asistentice, odnosno dadilje.

Jedinstveni je to slučaj u Hrvatskoj gdje su oba roditelja slijepa i u riziku od društvene isključivosti. Unatoč hendikepu, mama i tata Sandra i Ivica, žele da se njihova Miljana vrati u obiteljski dom i da žive zajedno. Za to im treba stalna pomoć asistenta ili dadilje.

Tim je povodom, Centar za participaciju žena u društvenom životu, danas u Rijeci, uručio obitelji Butorac donaciju od pet tisuća kuna u znak podrške procesu približavanja obitelji.

Veliku podršku obitelji pružaju, među ostalima i Primorsko-goranska županija i Grad Bakar, doznali smo u razgovoru s ocem male Miljane, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.