Hrvatski radio

Radio Rijeka

Slobodna Hrvatska: Stanje u Fini je alarmantno, spasimo brod koji tone!

22.07.2016.

12:18

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Broj ovršenih i blokiranih građana Hrvatske raste iz dana u dan. Istovremeno raste i dobit naše Financijske agencije te broj zaposlenih. Unatoč tome, čini se da je stanje u Fini alarmantno, poručili su u Rijeci članovi stranke Slobodna Hrvatska, pokrećući akciju pomoći središnjoj državnoj agenciji.

Slobodna Hrvatska politička je stranka nastala izlaskom dijela članova iz Živoga zida. Izići će na izbore u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u VIII. izbornoj jedinici. Starčević kaže da su u pregovorima, ali još ne mogu reći hoće li na izborima Slobodna Hrvatska biti samostalna ili u koaliciji.

Prosvjed Dajmo da imaju - pomoć za Finu organizirala je Slobodna Hrvatska ispred riječkoga ureda Financijske agencije. Na šaljiv način žele skrenuti pažnju javnosti na rad agencije: iz dana u dan raste broj ovršenih i blokiranih građana, a raste i Finina dobit te broj zaposlenih.

"Vidimo da se oni svime time ipak ne uspijevaju naplatiti pa pozivamo građane koji još nisu blokirani i pod ovrhom da doniraju Fini novac, olovke, šiljila, spajalice i ostali uredski pribor", rekla je povjerenica Slobodne Hrvatske za Primorsko-goransku županiju Dolores Starčević.

Poziv u pomoć "brodu koji se opasno nagnuo" tek je početak akcije. Pripremljena je i uplatnica i od građana se očekuje da doniraju koliko mogu - kunu, dvije, pet... Slobodna Hrvatska želi ovom akcijom ukazati na velik problem ovršnoga zakona, "ljudožderskoga zakona" koji Fini omogućuje ostvarenje velike dobiti.

Poslušajte što je na prosvjedu rekla Dolores Starčević iz Slobodne Hrvatske:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.