Hrvatski radio

Radio Rijeka

Slovačka zainteresirana za sveučilište, luku, naftu i plin

20.05.2015.

13:29

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zainteresirani smo za bolju suradnju sa Sveučilištem u Rijeci, riječkom lukom, a postoji i veliki interes za naftu, kao i plin, koji bi se iz budućeg LNG terminala na Krku preko Slovačke dopremao do Poljske, rekao je veleposlanik Republike Slovačke Juraj Priputen na današnjem susretu sa županom Komadinom.

Prijateljstvo između dviju zemalja je stoljetno, a Slovačka je prva europska zemlja koja je ratificirala Hrvatsku neovisnost, prisjetio se primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. Dodao je da želimo doznati i slovačka iskustva nakon njihova desetogodišnjeg članstva u Europskoj uniji te jačati gospodarske i energetske odnose, da bi bili dobri poput suradnje u turizmu.

Slovačka će rado s Hrvatskom podijeliti i negativna i pozitivna iskustva članstva u EU i pomoći nam da izbjegnemo greške koje su oni činili, rekao je veleposlanik Juraj Priputen i dodao da su najzainteresiraniji za suradnju s riječkim sveučilištem i lukom, kao i za budući LNG terminal na Krku.

Slovačka delegacija na čelu s veleposlanikom Priputenom u Županijskoj gospodarskoj komori u Rijeci sastaje se i s predsjednikom komore Vidojem Vujićem, s kojim će razgovarati o daljnjim mogućnostima gospodarske suradnje. Javlja Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.