Hrvatski radio

Radio Rijeka

Slučaj Bosnar seli iz Rijeke?

20.11.2013.

13:52

Autor: Blanka Uzelac / HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Optužno vijeće Županijskog suda u Rijeci zatražilo je od Vrhovnog suda da se spis u slučaju Alana Bosnara delegira u neki drugi Županijski sud u Hrvatskoj.

Moguća sumnja u pristranost je razlog tom zahtjevu. Naime, optuženi Alan Bosnar radio je kao predstojnik Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku, pa je logično da dobro poznaje riječke sudionike u procesu.

Dr. Bosnara se sumnjičilo da je od rujna 2007. do travnja 2013. iznuđivao mito od suradnika, koji su mu svakoga mjeseca davali dio svojih prihoda od dijela poslova koje su obavljali na riječkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku te da je svojevoljno dijelio zarađeni novac s računa Zavoda. Navodno iz straha, liječnici i sudski vještaci su mu dio zarade predavali nekoliko godina, a u prvoj polovici ove godine trojica od njih to su prijavili USKOK-u.

Alan Bosnar se brani sa slobode nakon plaćenog jamstva, a optužen je za tri slučaja primanja mita, čime se, kako se navodi u optužnici, okoristio za 349.040 kuna, te za zloporabu ovlasti, čime si je priskrbio 250.770 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.