Hrvatski radio

Radio Rijeka

Smanjuje se cijene parkiranja u krugu riječkoga KBC-a

30.09.2022.

21:02

Autor: Hina

KBC Rijeka

KBC Rijeka

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Na sjednici Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Rijeka u petak prihvaćen je prijedlog smanjenja cijene parkiranja u bolničkom krugu, temeljem dogovora KBC-a, Grada Rijeke i tvrtke Rijeka Plus.

Upravno vijeće KBC-a Rijeka smanjilo je cijenu parkiranja nakon niza konstruktivnih sastanaka održanih između zamjenika gradonačelnika Grada Rijeke Gorana Palčevskog i ravnatelja KBC-a Alena Ružića te direktora Rijeka Plusa Željka Smojvera, izvijestio je Grad Rijeka.


Ukida se naplata na KBC-ovom lokalitetu Kantrida, odnosno Dječjoj bolnici. Na lokalitetima Rijeka i Sušak se uvodi besplatnih prvih 30 minuta parkiranja , a cijena parkiranja po satu se s 10 kuna smanjuje na osam. Novi uvjeti su na snazi od 1. studenoga.


I na parkiralištu Podpinjol uz KBC-ov lokalitet Rijeka sat parkiranja vrijedit će osam kuna, a u prvih pola sata se parkiranje neće naplaćivati, ako se parkiralište napusti u tom roku.


"Problematiku parkiranja u zonama KBC-a sagledavamo imajući u vidu prvenstveno pacijente i njihove obitelji te s tim u vezi realiziramo kratkoročne, srednjoročne i dugoročne ciljeve. Smanjenje cijene parkinga i besplatan parking na Kantridi prvi je korak koji će pacijentima u određenoj mjeri financijski olakšati ostvarivanje nužno potrebne zdravstvene skrbi. I drago mi je što smo oko ovoga postigli kvalitetan dogovor s KBC-om", rekao je zamjenik gradonačelnika Palčevski.


U gradskoj upravi namjeravaju tijekom 2023. uvesti financiranje besplatnog prijevoza za posebno ugrožene skupine bolesnika, u prvom redu pacijenata koji se liječe kemoterapijom i zračenjem. U planu je izgradnja garaže na Podpinjolu s 400 mjesta. Idejni projekt je dovršen, a gradnja počinje 2025, rekao je.


"Iako KBC Rijeka u ovom aranžmanu od naplate parkiranja ostvaruje minimalni prihod, naplaćivanje parkinga je nažalost nužnost jer sprečava zloupotrebe javnog prostora, odnosno tamo bi se besplatno parkirale osobe koje ne rade u KBC-u i nisu korisnici njegovih usluga", naveo je predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Rijeka Ratko Salamon.


Ravnatelj KBC-a Alen Ružić rekao je kako je KBC-u jedan od prioriteta u poboljšanju parkirnog sustava, osiguranje trajne protočnosti prometa i dostupnosti službi u hitnim slučajevima. Upravo smo na tim aspektima novog aneksa ugovora posebno inzistirali, dodao je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.