Hrvatski radio

Radio Rijeka

Smijeh i zadarska kazališna scena u ožujku na programu HKD-a na Sušaku

28.02.2022.

13:14

Autor: Radio Rijeka

Foto: Hrvatski kulturni dom

Foto: Hrvatski kulturni dom

Foto: - / -

Proljeće kuca na vrata i vrijeme je za buđenje iz zimskog sna. A kako se najbolje probuditi nego uz smijeh. Ožujak će obilježiti cijeli niz stand upova i komedija, ali i dva gostovanja iz Zadra - predstave Tko je ubio mog oca i Kredit.

Specijalna ponuda ovog mjesečnog programa su predstave zadarske kazališne scene. 10. ožujka gostuje predstava "Tko je ubio mog oca?" kazališta Drama plus. Radi se o monodrami nastaloj prema romanu Édouarda Louisa "Raskrstimo s Eddyjem", a ovo je i prvo postavljanje tog teksta na hrvatskim pozornicama. 29. ožujka pozornica HKD-a ugostit će HNK Zadar, s poznatim licima na sceni, ali i svima bliskom temom. Alen Liverić i Davor Jureško u predstavi "Kredit" proslavljenog španjolskog pisca Jordia Galcerana i režiji Nenni Delmestre uvest će gledatelje u komplicirani odnos klijenta i bankara.


U galeriji Kortil moći će se pogledati izložba "Ni stijega ni bijega" koja se otvara 7. ožujka kao dio programa obilježavanja 25 godina galerije. Izložba je nastala u suradnji s agencijom KOPART i kustostom Marijanom Špoljarom koji je izdvojio radove petnaest slikara i kipara čiji je stalni i primarni interes – čovjek i njegov svijet.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.