Hrvatski radio

Radio Rijeka

Smrt dvogodišnjakinje: toksikološki nalazi nisu objavljeni

07.11.2013.

11:53

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nalazi toksikoloških vještačenja kojima će se moći utvrditi uzrok smrti dvogodišnjakinje u neboderu na Turniću nisu i neće biti objavljeni tijekom izvida jer je u pitanju dijete.

Na upit o rezultatima riječkom Državnom odvjetništvu, glasnogovornica Tea Radovani rekla je da se radi o tajnim podacima koji se tijekom izvida ne mogu iznositi jer je u pitanju dijete.

Djevojčica je navodno umrla zbog prevelike doze lijekova, a u stanu su je prošloga tjedna pronašli djelatnici Hitne pomoći koji su stigli na poziv majke.

O teškoj situaciji u obitelji bio je obaviješten i riječki Centar za socijalnu skrb koji je intervenirao 2011. godine na službeni dopis MUP-a. Prema riječima pravnice Centra Nere Peranić Čalić, unatrag godinu dana nije bilo novih prijava vezanih za obitelj djevojčice, dok o navodnoj istrazi protiv socijalne radnice koja je bila zadužena za praćenje djevojčice, nemaju nikakvih službenih saznanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.