Hrvatski radio

Radio Rijeka

Snažna bura na Kvarneru - i do 143 km/h u Povilama

16.05.2023.

10:24

Autor: Radio Rijeka

bura

bura

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Povile su do sada imale najjači udar od 143 km na sat, Bakarac i Prizna 135. I u Rijeci je bura s olujnim udarima do sada najjači udar bure 98 km /h.

Dok u ostatku Hrvatske muku muče s poplavama, na Kvarneru jutros jaka bura jutros lomi stabla, zbog čega je zabilježeno više intervenvencija, rekao je zapovjednik riječkih vatrogasaca Hinko Mance. 


Tijekom noći bilo je 20 intervencija, no zasad nekih većih šteta na objektima nema.


Poslušajte:

Hinko Mance o intervencijama zbog bure

Zbog prevrtanja prikolice na staroj cesti preko Gornjeg Jelenja, u blizini križanja s cestom za Platak, vozi se otežano, jednim kolničkim trakom.


Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i autocesta Rupa-Rijeka-Žuta Lokva između čvorova Škurinje i Orehovica, Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene.


Krčki most zatvoren je za sve skupine vozila.


Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva između čvorova Rijeka Istok i Šmrika, Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće zabrana je prometa za I i II skupinu.


Trajektne linije Brestova-Porozina, Lopar-Valbiska te katamaranske linija Novalja-Rab-Rijeka su u prekidu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.