Hrvatski radio

Radio Rijeka

Snijeg i bura otežavaju promet, popodne jačanje oborina i vjetra

05.02.2015.

18:02

Autor: Nenad Lučić, Josip Krmpotić, T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U većem dijelu Gorskoga kotara ima pola metra snijega, a posao zimskoj službi i vožnju dodatno otežava vjetar.

Uz jačanje oborina i vjetra, goranskim dionicama autoceste Rijeka - Zagreb već se petnaestak sati između priobalja i unutrašnjosti ne odvija teretni promet kamionima s prikolicom i tegljačima. Dodatne probleme pri vožnji autocestom između Kikovice i Delnica stvaraju olujni udari bure, brzine do 90 kilometara na sat te tom dionicom smiju samo osobna vozila.

Zbog vjetra i zapuha otežano se čiste i kolnici na dijelu lokalnih cesta, no svi su cestovni pravci prohodni. Zbog očekivanog pogoršanja snježnog nevremena, vozačima se savjetuje odgoda putovanja kroz Gorski kotar, gdje u prvom dijelu dana ipak nije bilo većih poremećaja u javnom prijevozu.

Zbog jake bure, autocestom A7 od čvora Sveti Kuzam do mosta Krk te Jadranskom magistralom između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dozvoljeno je prometovanje jedino osobnim vozilima.

U prekidu je trajektna linija Valbiska - Lopar, a trajekt Brestova - Porozina prevozi samo osobna vozila. Ne voze katamarani iz Rijeke za Novalju i Mali Lošinj, kao ni brod iz Malog Lošinja za Unije i Susak.

Zimski uvjeti proglašeni su na većini prometnica: u zaleđu Novoga i Crikvenice te od graničnih prijelaza Rupa i Pasjak prema Matuljima i čvoru Diračje, od Svetoga Kuzma do Krčkoga mosta, a s Istarskog ipsilona isključuju se sva vozila bez zimske opreme.

U prigradskom prometu problemi na svega dvije linije - prema Zlobinu i Kraljevici. Prva vozi do Hreljina, a druga, zbog jakih udara bure, naokolo iz Rijeke do Drage i Križišća u Kraljevicu.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju, a zbog očekivanog snijega, riječka Zimska služba jutros je uvela 2. stupanj pripravnosti.

Tijekom dana očekuje se jačanje oborina i vjetra, posebice poslijepodne i navečer. Detaljnu situaciju u prometu provjerite na internetskim stranicama Hrvatskog autokluba.

Iz Gorskoga kotara se u 15, pa i u 18 sati javio Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.