Hrvatski radio

Radio Rijeka

Snijeg i jaki vjetar: ograničenja u prometu na sve strane!

12.11.2016.

09:29

Autor: Nenad Lučić, Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon jučerašnjeg zahlađenja u Gorskom kotaru, do jutros je na području Crnog Luga palo sedam, a u Delnicama 18 centimetara snijega. Zbog toga su prvi put ove jeseni na cijelom goranskom području jučer predvečer uvedene prometne zabrane i ograničenja.

Uz slabljenje oborina jutros u 8:15 su na autocesti Rijeka – Zagreb od Kikovice do Bosiljeva i staroj prometnici od Delnica prema Rijeci ukinuti zimski uvjeti te zabrana kretanja za kamione s prikolicom i tegljače. Tim je kategorijama vozila kretanje i dalje zabranjeno većinom ostalih goranskih cesta na kojima, zbog mokrih kolnika, niskih temperatura i mjestimično razmočenog snijega treba obavezno koristiti zimsku opremu.

Uslijed nepovoljnih vremenskih prilika, zabilježeno je nekoliko prometnih nezgoda na prometnicama Primorsko-goranske županije, bez ozbiljnijih posljedica.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu jutros je bio zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, dok je na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na dionici Jadranske magistrale između Bakra i Senja dodatno zabranjen promet za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Nisu plovili katamarani na linijama: Rijeka-Mali Lošinj i Rijeka-Rab-Novalja.

Tijekom dana se, uz povoljnije vremenske prilike, očekuje nastavak normalizacije stanja u prometu. Krećete li na put vaša je obvezna internet literatura ovdje. 

Tijekom protekle noći bilo je dosta posla za zimsku službu Ispostave autoceste Rijeka – Zagreb u Delnicama. Iako je bilo nespremnih vozača koji još nisu montirali zimsku opremu, većih problema nije bilo, doznali smo od voditelja Valentina Crljenka. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.