Hrvatski radio

Radio Rijeka

Snijeg u Gorskome kotaru, očekuju se obilnije oborine

03.03.2016.

12:23

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz pad temperature, u Gorskom kotaru je sredinom jutra, nakon kiše i susnježice, počeo padati snijeg, koji se zadržava se na kolniku i usporava vožnju, premda ne stvara veće poteškoće. U autobusnom prometu zasad nema kašnjenja.

Zbog zimskih uvjeta od jutarnjih sati je kroz Gorski kotar zabranjen teretni promet kamionima s prikolicom i tegljačima. Problema s neodgovornim vozačima svejedno ima, upozorava voditelj tehničke jedinice Autoceste Rijeka–Zagreb u Delnicama Valentin Crljenko i stičući da neodgovorni vozači prikoličara i tegljača pokušavaju voziti autocestom i nekoliko sati nakon zabrane i proglašenja zimskih uvjeta.

Osim snježnih oborina, vožnju mjestimično otežava i jak vjetar, pa su, dodaje Crnljenko, svi kapaciteti zimske službe u punom pogonu. Tehnička jedinica Delnice ima u pripremi oko tisuću tona soli i dovoljne količine tekućine kalcij–klorida. 

Uz najavu znatnih oborina, do sutra se očekuje 20 do 30 centimetara novoga snijega, pa se vozačima savjetuje oprez i, po mogućnosti, odgoda putovanja. Poslušajte: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.