Hrvatski radio

Radio Rijeka

Snježna bajka 2: nastavak predblagdanske pustolovine za djecu!

04.12.2017.

17:33

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U riječkom HNK Ivana pl. Zajca u srijedu, 6. prosinca u 19.30, nastavlja se snježna pustolovina s još više tajni, magije i tajnovitih likova. Riječ je o premijernoj izvedbi "Snježne bajke 2″, nastavku prošlogodišnje predblagdanske uspješnice za djecu, ponovno u produkciji HNK Ivana pl. Zajca.

Istodobno je riječ i o prvoj predstavi iz programa Riječkog kazališta mladih "Kamov".

Priča se nastavlja tamo gdje je prošle godine završila, a dramaturginja Nataša Antulov uobličila ju je prema motivima najuspješnijih radova osnovnoškolaca Primorsko-goranske županije koji su se odazvali pozivu za kreaciju priče ove predstave.

Redatelj je Igor Vlajnić, ujedno i voditelj Riječkog kazališta mladih "Kamov". Scenografiju je osmislila Paola Lugarić, a koreografiju Vitalij Klok. Kostime iz kazališnog fundusa obabrala je Manuela Paladin Šabanović dok je svjetlo oblikovao Boris Blidar.

Predstava traje 45 minuta, a namijenjena je djeci vrtićke dobi i nižih razreda osnovne škole.

Prije početka premijerne izvedbe 6. prosinca, u kazališnom će foyeru u 18.45 biti upriličena svečana dodjela nagrada i zahvalnica za najbolje učeničke radove na temu "Snježna bajka 2".

O predstavi je s maestrom Igorom Vlajnićem razgovarala Gloria Fabijanić Jelović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.