Hrvatski radio

Radio Rijeka

Snježni vikend za riječke karnevaliste

03.02.2017.

16:14

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi riječki karnevalski vikend u veljači ove je godine u znaku - snijega. Iako kiša ne posustaje, snježne radosti organizirane su u centru Rijeke i na Platku. Osim toga birat će se princeza i princ Riječkog karnevala.

9. Carnival Snowboard Session bit će održan sutra od 13 sati na Gatu Karoline Riječke. Na pistu postavljenu metar od mora prenijeto je 150 tona prirodnog snijega, a na njemu će triki i makinacije izvoditi 16 natjecatelja iz regije, među kojima je čak deset onih koji prvi put nastupaju u Rijeci.

Prije finala koji počinje u 18:30, od 17 sati bit će održan prvi Carnival Snowboard Session Kids, a svi skupa trebat će podršku publike. Nakon natjecanja dobra zabava nastavlja se u Omladinskom klubu Palach.

Borderi će biti u centru Rijeke, a na Platak će poslati maškare koje se vole skijati i sanjkati. Maškarani Platak bit će održan kakvo god vrijeme bude, a organizatori iz TZ Čavle obećali su da dobre zabave neće manjkati. Od samih početaka Maškaranog Platka, jedan od organizatora je i Radio Rijeka.

U nedjelju će u Tower Centru biti izabrani princeza i princ Riječkog karnevala koji će 18. veljače predvoditi Dječju karnevalsku povorku.

Nakon ludog karnevalskog vikenda skupljenu dobru volju možete podijeliti darujući krv. Tradicionalno, humano lice Riječki karneval dokazuje darivanjem krvi u Domu Crvenog križa na Pećinama u ponedjeljak 6. veljače poslijepodne. 

Do kraja petog godišnjeg doba svakoga petka informirat ćemo vas o tome gdje u Rijeci morete nemotarije delat - legitmno, jer maškare se moru. Radio Rijeka je uz Riječki karneval već 19. godinu u emisiji Radio pod maskom koju priprema Tatjana Sandalj Filomena, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.