Hrvatski radio

Radio Rijeka

Snježno upozorenje vozačima: veljača je tek počela!

04.02.2020.

15:58

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Zima je u Gorskom kotaru dosad bila uglavnom blaga. Nagla i kratkotrajna promjena vremena u utorak oko podneva podsjetila je kako opreza nikad ne manjka. Nakon jutarnje kiše, sredinom dana je na goranskom području nakratko padao snijeg i iznenadio dio vozača.

Uslijed nagle, intenzivne promjene vremena, snježne su oborine sredinom dana trajale tek nešto dulje od jednoga sata. I to je bilo dovoljno da se na dijelu cestovnih pravaca Gorskog kotara proglase zimski uvjeti.

Vremenska se situacija nedugo potom stabilizirala, a ubrzo nakon prestanka oborina uslijedilo je postupno ukidanje prometnih zabrana. Međutim, informacije kažu da je kratkotrajni povratak snježne zime na autocesti Rijeka – Zagreb u Gorskom kotaru neke vozače iznenadio.

Voditelj njezine ispostave u Delnicama Valentin Crljenko istaknuo je da neki vozači nisu dobro reagirali na naglu promjenu vremena, a rezultat je nekoliko lakših prometnih nezgoda, odnosno zanošenje vozila na cesti i udaranje u zaštitnu ogradu. Srećom bez težih posljedica. 

Dojave o nezgodama potvrđuju da i malo snijega može biti veliko upozorenje onima koji u takvim uvjetima zanemaruju upute o prilagodbi načina vožnje stanju na kolniku. Zima je dosad bila blaga, no kalendar nas podsjeća kako je veljača tek počela, a upravo to je mjesec tijekom kojeg je proteklih godina bilo najviše zimskih neprilika u Gorskom kotaru. Poslušajte:

Ovaj snijeg bio je samo upozorenje, veljača je tek počela; pripremio Nenad Lučić

Galerija
Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.