Hrvatski radio

Radio Rijeka

Solidne uvjete za razvoj hokeja imaju Sisak i - Delnice

05.12.2016.

14:12

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hokej je sport koji u Hrvatskoj pokazuje trend razvoja, iako uvjeti još uvijek nisu na razini koju priželjkuje predsjednik Hrvatskog hokejaškog saveza Nikola Švigir. Izvan glavnog grada solidni razvojni uvjeti naziru se u Sisku i - Delnicama.

Popularizaciji hokeja znato je pridonio nastup zagrebačkog Medvešćaka u KHL-u, drugom po jačini ligaškom natjecanju na svijetu. Rad s mlađim kategorijama hokejaša u Hrvatskoj otežava činjenica da čak niti Zagreb nema dovoljno kvalitetnih klizališta.

Izvan glavnog grada solidni se razvojni uvjeti naziru u Sisku i Delnicama. Dobar poticaj je i sve veći interes za ljetnom, in-line varijantom hokeja na koturaljkama, gdje nema troškova proizvodnje leda. Kako se on širi i u krajevima s blažom klimom tako se Hrvatska reprezentacija nalazi među osam najboljih svjetskih selekcija.

Hokej na ledu je, zbog savladavanja vještine klizanja s palicom i pakom, od najmlađih uzrasta vrlo zahtjevan sport za treniranje, no čelni čovjek Hrvatskog hokejaškog saveza Nikola Švigir tvrdi da u njemu, zbog odgovarajuće zaštite, ne treba strahovati od težih ozljeda.

Postoje, kaže, i načini da roditelji na jeftiniji način dođu do potrebne zaštitne opreme, poželi li njihovo dijete postati mali hokejaš, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.