Hrvatski radio

Radio Rijeka

Spajanje svega što se spojiti dade, bez suvišnih zašto

31.10.2016.

13:56

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šaroliko i očekivano - tako izgleda tzv. "produženi vikend" u Hrvata, a ni naša Županija nije iznimka. A i zašto bi? Ako smo u nečem jaki, onda smo u spajanju svega što se spojiti da, bez suvišnih zašto.

No, pošteno rečeno ima to i svoje zato: primjerice daleko je manje zlo ostaviti vrata primjerice škola ili fakulteta zatvorena, nego ih grijati jedan jedini dan, ušteda od četiri dana nikako se ne može zvati beznačajnom.

Dio gradskih i županijskih službi danas je radio malo kraće, šalter MUP-a do podneva, dežurne službe struje, plina, grijanja, hitna, vatrogasci - svi su raspoređeni kako treba.

Danas ni banke nisu zatvarale vrata, radit će do noć. Pošta isto tako, možda tek neki uredi nešto kraće. I Čistoća je čistila da bi čisto bilo, a o cvjećarnicama da i ne govorimo, ovo su njihovi dani.

I Autotrolej će sutra, besplatno i pojačano, prema grobljima na linijama 2, 3, 4, 5 i 9. Preporuka je da koristite javni gradski prijevoz maksimalno! Ako ste već odlučiliu autom, pazite gdje ste i kako parkirali, pazit će i policija. Ne ostavljajte ništa na sjedalicama, lopovi imaju savršen vid.

Zapravo sve štima. A pravi putokaz postavili su saborski zastupnici kad odoše još prošloga petka da na vrijeme stignu do željenih destinacija. Najbolji potez mladoga saziva, poučen prethodnicima - što manje posla, to više efekta. Pa da nije dobro ponekad niš ne delat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.