Hrvatski radio

Radio Rijeka

Specijalisti odjela hrane i pića: upisana osma generacija polaznika

18.10.2018.

15:27

Autor: Vladimir Jurić

Dio polaznika osme generacije (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Dio polaznika osme generacije (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu svečano je predstavljena osma generacija polaznika cjeloživotnog obrazovanja programa Specijalist odjela hrane i pića. Upisani polaznici programa, a ima ih 35, dolaze iz cijele Hrvatske.

"Ovo je važan događaj za promociju ugostiteljskog kadra kao ključa uspjeha i kvalitete turizma u Republici Hrvatskoj", rekla je dekanica fakulteta prof. dr. Dora Smolčić Jurdana.

Veliki broj upisanih kandidata potvrđuje izniman interes pojedinaca, ali i velikih hotelskih korporacija u Hrvatskoj za ovaj program. Do sada ga je završilo više od pet stotina polaznika, a svi su našli posao u turističkim objektima visoke kategorije, kao i na kruzerima, rekao je voditelj projekta prof. dr. Slobodan Ivanović.

Polaznici programa će kroz 400 sati u dva semestra, od čega 90 posto otpada na praksu, steći znanja iz kulinarstva i restoraterstva. Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki pobrinuo se da predavanja drže vodeći znalci u hrvatskom turizmu i ugostiteljstvu. Po završetku programa polaznici stječu međunarodni certifikat i pravo upisa kvalifikacije u radnu knjižicu. Poslušajte:

Galerija
Voditelj projekta Slobodan Ivanović i dekanica Dora Smolčić Jurdana (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-
Specijalisti na djelu (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.