Hrvatski radio

Radio Rijeka

Spektakl koji bilježi ogromnu gledanost: Dori je mjesto u Opatiji

10.01.2022.

15:37

Autor: Albert Petrović

default error photo

Dora - izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije i ove će se godine, kao i iduće dvije, održati u Opatiji, u sklopu manifestacije Dani HRT-a. Dodatak sporazumu o organizaciji spektakla potpisali su u ponedjeljak u Opatiji gradonačelnik Fernando Kirigin, glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb, direktorica TZ grada Opatije Suzy Petričić i direktor tvrtke Opatija 21 Igor Štok. Ovogodišnja Dora održat će se 19. veljače u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb slaže se da je Dori mjesto u Opatiji budući da je riječ o spektaklu koji bilježi ogromnu gledanost, kao uostalom i sam Eurosong. 


Zanimljivo je, kaže, da u posljednje vrijeme taj šou prati sve više zemalja izvan Europe, čak i na Dalekom istoku, a tendencija je i da se SAD uključe. Dakle, riječ je o milijunskom auditoriju, istaknuo je Šveb. 


Na pitanje je li realizacija Dore u posebnim uvjetima svojevrsni izazov, kaže: "U projekt su uključeni profesionalci koji godinama već obavljaju taj posao i siguran sam da će i ove godine realizacija biti na vrhunskom nivou."


Na pitanje što će se za gledatelje promijeniti njegovim dolaskom na čelo javnog servisa odgovara da mu je cilj podizanje kvalitete svih naših programa i projekata kako bi zadovoljili publiku, budući da se već neko vrijeme u svijetu postavlja pitanje opravdanosti plaćanja pretplate javnim servisima. "To moramo opravdati. Ja sam osoba koja želi uključiti sve one sa sličnim idejama, pa i s drugačijim, koji imaju svoje sugestije i ideje o tome kako neki projekt učiniti uspješnim i kvalitetnijim", naglasio je Šveb. Poslušajte razgovor:

Šveb o Dori, Eurosongu i programima HRT-a

Potpisnici ugovora u Opatiji, Dora može početi

Potpisnici ugovora u Opatiji, Dora može početi

Foto: Albert Petrović / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.