Hrvatski radio

Radio Rijeka

Špica turističke sezone, pojačan promet na cestama prema moru

30.07.2016.

11:44

Autor: Marijana Smokvina, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posljednji je srpanjski vikend, jedan od udarnih u turističkoj sezoni. Promet je gust na većini cesta prema moru, na nekima ima i kilometarskih kolona. Ipak, na graničnome prijelazu Rupa jutros nismo zatekli gužvu.

Promet je pojačan na većini cesta prema moru. Kilometrima duge kolone stvaraju se na autocesti A1, a povremeno i na izlazima s A6 i A7. Promet je gust na Jadranskoj magistrali, posebno na prilazima turističkim središtima, na otoku Krku te u trajektnim pristaništima. Trenutno stanje u prometu možete pratiti na internetskim stranicama Hrvatskoga autokluba.

Od ponoći do 11:30 u Hrvatsku je preko Rupe ušlo oko 22.300 putnika, dok ih je oko 9.200 istim putem izišlo. Pod nešto većim opterećenjem očekivano je granični prijelaz Pasjak: u istome razdoblju ušlo je 34.400 putnika, a iz Hrvatske otišlo oko 9.900 ljudi.

Zbog zatvorenoga tunela Karavanke između Slovenije i Austrije, zbog dolaska ruskoga predsjednika Vladimira Putina u Sloveniju, na Pasjaku su na ulazu u Hrvatsku od sinoć otvorene tri kolone. Pojačan promet i povremene gužve vjerojatno će se nastaviti do kraja dana.

Na Rupi smo jutros, među malobrojnim putnicima, zatekli Nizozemce koji idu u Rabac na dva tjedna. O Hrvatskoj su, kažu, čuli puno lijepoga, pa su odlučili doći ovamo na odmor. Drugi pak odlaze u Dramalj po preporuci prijatelja, na kampiranje na Cres, ili pak u Malinsku. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.