Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sport i turizam zajedno: HNK Rijeka u suradnji s općinama i gradovima PGŽ-a

14.09.2016.

15:03

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"HNK Rijeka - prijatelj gradova i općina Primorsko-goranske županije", novi je projekt nogometnog prvoligaša s Rujevice od kojeg bi obostranu te višestruku korist trebali imati klub i sve lokalne jedinice županijskog područja. Domaćin promocije ove projektne ideje danas je bila Općina Lokve.

Administrativna direktorica riječkog prvoligaša Marina Vela prvi korak prema cjelovitoj provedbi projekta najavljuje već tijekom ovog nogometnog vikenda na Rujevici, a partneri su za početak Općine Lokve i Omišalj. "Oni će biti gosti na našoj utakmici Rijeka – Dinamo. Osim što ćemo ugostiti predstavnike gradova i općina dolaze i djeca, jer mi želimo da su ona uvijek prisutna te da ih tako čim više involviramo u sport. Provodimo i akciju učlanjivanja u klub te mislim da je to jedan projekt koji bi trebao imati dobar odaziv", rekla je Marina Vela.

Dio će mališana iz Lokava i Omišlja uoči utakmice Rijeke i Dinama izaći na travnjak sa svojim sportskim uzorima, a općinske turističke zajednice dobit će priliku da u sklopu nogometnog derbija promoviraju svoju ponudu. "Prije same utakmice bit će izloženi autohtoni proizvodi općine ili grada, gosta susreta i tako se navijači Rijeke imaju prilike upoznati s onim što nude svi dijelovi Primorsko-goranske županije. U hospitality prostoru će biti pružena mogućnost degustacije određenih proizvoda, što znači da će naši poslovni partneri moći ostvariti i određenu poslovnu suradnju", ističe Vela te pridodaje da će se promotivno-turistički programi organizirati u sklopu osamnaest domaćih utakmica riječkog prvoligaša, kako bi priliku za predstavljanje dobilo svih 36 gradova i općina Primorsko-goranske županije. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.