Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sport, rekreacija, dokumentarci i radionice - ljeto u Kupskoj dolini

11.07.2017.

16:34

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od sredine srpnja do posljednjega vikenda u mjesecu, uz gornji tok Kupe u Gorskom kotaru tradicionalno se organizira nekoliko događanja, koja su zbog svoje posebnosti uvrštene i u projekt Festivala sportske rekreacije PGŽ. Sve počinje već ovoga vikenda, najavili su danas u Brodu na Kupi.

Prvi u nizu razloga za vikend-posjet Brodu na Kupi iz tamošnje Udruge za sport, rekreaciju i turizam Kupa, najavljuju već za ovu subotu. Trčat će se peti Kupski polumaraton, koji bi iznova trebao potvrditi status zanimljive noćne utrke na deset kilometara dugoj stazi uz državnu granicu sa Slovenijom.

Predsjednik Udruge Kupa Davorin Klobučar na natjecanju nazvanom Utrka prijateljstva najavljuje više od stotinu sudionika. "Ne očekujemo samo dolazak brojnih trkača iz Primorsko-goranske županije, već i iz Istarske te Slavonije i zagrebačke regije. Naravno, dolaze i natjecatelji iz susjedne Republike Slovenije, a i na taj način dajemo do znanja kako je suradnja hrvatskog i slovenskog naroda uz Kupu jako dobra", kaže Klobučar. 

Subota nakon polumaratona rezervirana je za promociju amaterskih dokumentarnih filmova hrvatskih i slovenskih autora, a posljednji srpanjski vikend obilježit će 13. plivački miting Kupom uzvodno i triatlonska natjecanja. Davorin Klobučar već pomalo razmišlja i o osmišljavanju novih sadržaja za iduću godinu.

"Bit će to vjerojatno jedna trodnevna manifestacija, gdje bi, uz sportska i rekreativna, bilo i nekih događanja vezanih uz prošlost i povijest. Sve to bismo obogatili dobrom domaćom kuhinjom, i gastronomskim specijalitetima, poput potočne pastrve i goranskog gulaša", opisuje Klobučar novu ideju.

Ponudu Kupske doline dodatno obogaćuje i izložbeni prostor riječkoga Prirodoslovnog muzeja u Brodu na Kupi, koji u sklopu subotnjeg polumaratona priprema dječju kreativnu radionicu pod nazivom Kretanjem do uspjehaPoslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.