Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:41 / 13.11.2018.

Autor: Vladimir Jurić

Športsko društvo Primorje '08 slavi 110. obljetnicu

Foto: Primorje '08 (Facebook)

Foto: Primorje '08 (Facebook)

Foto: - / -

Športsko društvo Primorje '08 najtrofejnije je sportsko društvo Primorsko-goranske županije. Okuplja plivačke, vaterpolo, kao i klubove sinkroniziranog plivanja, skokova u vodu i daljinskog plivanja. Svečanom akademijom proslavit će 110. obljetnicu postojanja.

Sutra će ŠD Primorje '08 proslaviti 110. obljetnicu postojanja. Svečana akademija počinje u 18 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. 

Bitni događaji za klub su početak šezdesetih godina prošloga stoljeća, kada je na Školjiću izgrađen bazen od 25 metara; tada se iz mora prešlo na cjelogodišnji trening. Počekom sedamdesetih izgrađen je veliki olimpijski bazen na Kantridi, koji je svoje finale dobio 2007. godine izgradnjom sadašnjeg bazena.

Predsjednik športskog društva Darko Ćuruvija istaknuo je bogatu tradiciju ovog kluba, koji je svoj rad započeo 1908. godine, kao nogometni klub Viktorija, da bi od njega nastao vaterpolo i plivački klub.

Kroz klub su prošli mnogi osvajači olimpijskih, svjetskih i europskih medalja, a legende kluba su Ivica Jobo Kurtini i Zdravko Ćiro Kovačić, po kojima se zovu bazeni na Kantridi.

Predsjednik Ćuruvija istaknuo je da danas svakoga dana na bazenima vježba više od stotinu mladih.

Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.