Hrvatski radio

Radio Rijeka

Spremni ugovori PGŽ: gotovo pet milijuna kuna za devet goranskih projekata

22.07.2019.

12:34

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Iz proračuna Primorsko-goranske županije sufinancirat će devet projekata vrijednih četiri milijuna i 800 tisuća kuna namijenjenih Fondu za Gorski kotar. Na susretu s novinarima župan Zlatko Komadina komentirao je dnevni red iduće Skupštine, a doznali smo ponešto i o transparentnosti PGŽ.

Za sufinanciranje projekata iz Fonda za Gorski kotar ugovori su pripremljeni. Tako će biti omogućen ravnomjerniji razvoj toga dijela PGŽ, a Goranima bi to moralo omogućiti podizanje životnoga standarda, rekao je pročelnik Upravnog odjela za razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan.

Nema oporba što tražiti moju odgovornost, ja sam ovako i onako odgovorna osoba u županiji i postupio sam prema zakonu, a njihov odlazak i rušenje kvoruma na posljednjoj sjednici županijske skupštine je bilo čista politika, pravo udruženo djelovanje, rekao je župan Zlatko  Komadina.

Nema nikakve dvojbe da će se točka oko koje je došlo do spora, a vezana je uz slučaj bivšega županijskog pročelnika Valerija Jurešića, naći na dnevnom redu sjednice ovoga četvrtka, rekao je župan Komadina.

Inače, Primorsko-goranska županija je, uz Požeško-slavonsku i Koprivničko-križevačku, najtransparetnija jedinica u Hrvatskoj, prema objavljivanju proračunskih dokumenata. U zbroju transparentnosti gradova, općina i županija, Primorsko-goranska najbolja je u Hrvatskoj s prosječnom ocjenom 4,6. 

Kad smo spomenuli najbolje, spomenimo i one koji su na začelju transparentnosti: Splitsko-dalmatinska, Vukovarsko-srijemska, Dubrovačko-neretvanska i Zadarska županija. Podatke je objavio Institut za javne financije pa su se time pohvalili županijski čelnici na pretposljednjem susretu s novinarima prije odlaska na godišnje odmore.

Program za otoke i brdsko-planinska područja mogao bi biti još bolji i kvalitetniji, ali zapinje na višim instancama, pojasnio je Krpan u izjavi koju možete poslušati u nastavku, a poslušajte i županov komentar na spornu točku dnevnog reda:

Ljudevit Krpan: moglo bi i bolje, pripremio Josip Krmpotić

Komadina: Nemamo što skrivati, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.