Hrvatski radio

Radio Rijeka

16:50 / 08.01.2018.

Autor: Saša Vuksan

ŠPUR: Petica za ne/prepoznate kreativce

Ovako izgleda jedan od zidova u dvorištu ŠPUR-a (Foto: ŠPUR / FB)

Ovako izgleda jedan od zidova u dvorištu ŠPUR-a (Foto: ŠPUR / FB)

Foto: - / -

Iako za uživanje u snijegu treba otići daleko od Rijeke, zimski praznici ne moraju učenicima biti dosadni učenicima. U Rijeci, u zgradi s prekrasnim pogledom na more, tjedan se može provesti uz umjetnost i umjetnike.

Jedanaest učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola danas je počelo polaziti petodnevnu umjetničku radionicu "Petica" Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci.

Kroz ovu besplatnu radionicu upoznat će Školu na Pećinama i profesore s kojima borave u ateljeima. Četiri školska sata dnevno uče o kiparstvu, aranžiranju, scenografiji, industrijskom i grafičkom dizajnu, crtanju i slikanju, a u petak će izložbom pokazati što su naučili.

Kako je fond sati likovnog odgoja u osnovnoj školi jako mali, tako ovakve radionice mogu osnovnoškolcima pomoći u odluci o odabiru nastavka obrazovanja nakon što završe osmi razred te u prepoznavanju osobnog talenta i potencijala.

Poslušajte što smo još od ravnatelja Damira Šegote doznali u školi na riječkom Šetalištu 13. divizije:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.